🚛 Novinka: poštovné na Slovensko nyní jen 130 Kč | Poštovné zdarma k objednávkám nad 1500 Kč po Česku i na Slovensku. Více info zde. 

Přeskočit na obsah
Pongamia Glabra Seed Oil (karanja olej)

Ingredience

Pongamia Glabra Seed Oil (karanja olej)

Pongamia Glabra

Účinky

Natural

Karanja olej, označovaný také jako olej pongamia, má hydratační a změkčující vlastnosti, mimo jiné díky vysokému obsahu kyseliny olejové. Pro své antimikrobiální vlastnosti je také tradičně používán pro výrobu mýdla.

Strom Pongamia, který se přirozeně vyskytuje v jižní Asii, bývá velmi ceněný pro stín, který poskytuje jeho hustá a živá zelená koruna. Barvy jeho květů se pohybují od bílé až po fialovou a plody jsou černé lusky, z nichž každý obsahuje jedno semeno. Samotná semena mají tak hořkou chuť, že nejsou vhodná ke konzumaci, avšak olej, který se z nich získává a který se nazývá pongamia nebo karanja, nabízí spoustu výhod.

Olej je velmi univerzální: v zemědělství se může používat pro odpuzování hmyzu, protože hmyz, stejně jako lidé, nemá rád extrémně hořkou chuť. Používá se také jako biopalivo, zejména v Indii. V kosmetickém průmyslu se využívá pro své hydratační a antibakteriální vlastnosti a díky pongamolu a karanjinu, které obsahuje, je považován za přirozený UV filtr chránící pokožku před poškozením sluncem.

Domovská stránka - Pongamia Glabra Seed Oil (karanja olej)

Copyright © 1995–2022 Lush Retail Ltd.