🎄 Karácsonyi rendelési határidő: december 21. reggel 8 óra! 🚛 INGYENES HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS 18.000 Ft feletti vásárlás esetén! 

Ugrás a tartalomra
Kókuszliszt

Összetevő

Kókuszliszt

Cocos nucifera

Jótékony hatások

Natural

A kókuszliszt gyengéden hámlaszt. Finoman radírozza a bőrt, és felszívja a felesleges olajat. A Cocos nucifera (a nucifera jelentése nem termő) néven is ismert kókuszpálmáról úgy tartják, Majaziából, Indonéziából és Polinéziáról származik.

Bár a neve mást sugall, a kókuszdió valójában nem dió, hanem csonthéjas gyümölcs. A kókuszpálmával kapcsolatban a lehetőségek végtelenek: a fa egész évben virágzik és terem, ráadásul minden része hasznosítható, és nem csak kozmetikumok vagy ételek készítéséhez. A pálmalevelek tetőfedő anyagként, a rostok kötélként hasznosíthatók, a kókuszhéjban pedig folyadék és étel is tárolható. A kókusz szanszkrit neve "kalpa vrishka", ami azt jelenti, "a fa, mely mindent megad, ami az élethez szükséges."

A Lush az őröletlen kókuszlisztet egy Szumátrától nem messze található indonéz szigetről szerzi be. A gyártók itt fenntartható gazdálkodási megoldásokat alkalmaznak, és kistermelő földművesekkel, valamint a helyi közösséggel együttműködve különböző konzerválási és szociális projekteken dolgoznak.

Kezdőlap - Kókuszliszt

Copyright © 1995–2022 Lush Retail Ltd.