🚛 Vásárolj 20.000 Ft felett és INGYEN kiszállítjuk a rendelésed!

Ugrás a tartalomra
Mogyoróolaj

Összetevő

Mogyoróolaj

Corylus avellana

Jótékony hatások

Natural

Az északi mérsékelt övezetben őshonos fának számos különböző fajtája van. A nyírfafélék (Betulaceae) családjába tartozik. Pompás őszi lombja miatt közkedvelt díszfa. Tavasszal sárga barkát, télen vörös virágokat terem. Barna, kerek magvait részben vagy teljesen csonthéj fedi.

Az általunk használt mogyoró a Corylus avellana nevű európai mogyorófa ehető magja.

A mogyoró fontos haszonnövény, fő exportőrei közt megtaláljuk Törökországot, Olaszországot, Spanyolországot, az Egyesült Államokat, Kínát és Japánt is.

A magokat péksüteményekhez, csokoládéhoz és más élelmiszerekhez adják; az olajat konyhai és kozmetikai célokra használják. A vörösesfehér mogyorófából kisebb tárgyakat, például sétapálcákat készítenek.

Az ókori Rómában a mogyoró a házassági szertartások fontos eleme volt. A görög mitológiában az Apolló és Merkúr legendájában szereplő szárnyas mogyorófapálca a kommunikáció, a megbékélés és a kereskedelem szimbóluma.

Anglia egyes részein mindenszentek éjjelén szokás volt a jövendőmondás és a mogyorótörés, ezért ezt a napot néha Nut Crack Nightnak (a mogyorótörés éjszakája) is nevezték. Angliában a mogyoró ma is népszerű karácsonyi kedvenc.

A mogyorómag és a mogyoróolaj jótékony zsírsavakban, vitaminokban (főleg E- és B-vitaminban) és ásványi anyagokban gazdag.

A mogyoróolaj különösen hatásos arcápolószer, mivel nem mitesszerképző, tehát nem tömíti el a pórusokat. Remekül védi a bőrt és tartja meg a nedvességet. Hidratáló hatással is bír.

Kezdőlap - Mogyoróolaj

Copyright © 1995–2022 Lush Retail Ltd.