🚛 Vásárolj 20.000 Ft felett és INGYEN kiszállítjuk a rendelésed!

Ugrás a tartalomra

Összetevő

Japán repceolaj

Brassica Napus

Jótékony hatások

Natural

A több mint 50%-ban omega 9 olajsavból álló repceolaj rendkívül hidratáló és megtartja a nedvességet. Úgy tartják, antioxidáns hatása van, mely feszesebbé és lágyabbá teszi a bőrt.

A repce (a név a latin "rapa" szóból ered, melynek jelentése retek) a mustár és a káposzta közeli rokona; íze finomítatlan formában ennek megfelelően kissé csípős. Európában és Ázsában már az ókorban is termesztették. Virágnyíláskor gyönyörű, világossárga színbe öltözteti a mezőket.

A japán repceolajat a fukusimai atomkatasztfófa sújtotta övezetben tevékenykedő gazdák kis szövetkezetétől vásároljuk. A repce képes eltávolítani egyes radioaktív izotópokat a talajból, például a sugárzó céziumot. A cézium vízben oldódik, így a repce képes felszívni a talajból, míg a főzéshez, bioüzemanyagként és a kozmetikaiparban is használatos repceolaj mentes marad a szennyező anyagoktól, mégis tisztítja a talajt. Ez a folyamat a bioremediáció, a szennyezett talaj természetes úton való tisztítása.

A Lush japán beszerzőcsapata szorosan együttműködött a fukusimai gazdákkal, akik a katasztrófát követően elvesztették a megélhetésüket biztosító földterület nagy részét.

Kezdőlap - Japán repceolaj

Copyright © 1995–2022 Lush Retail Ltd.