🚛 Vásárolj 20.000 Ft felett és INGYEN kiszállítjuk a rendelésed!

Ugrás a tartalomra
Narancsvirág-forrázat

Összetevő

Narancsvirág-forrázat

Citrus aurantium dulcis

Jótékony hatások

Natural

A narancsvirág-abszolút a keserűnarancsfa (Citrus aurantium amara) virágzatából nyerik oldószeres kivonással. Színe sötét narancs, állaga sűrűbb a neroliolajnál, melyet vízgőzdesztillációval nyernek ki a narancsvirágból.

A szívós növény a rutafélék családjába tartozik. Örökzöld, vadon akár hat méter magasra is megnőhet, de szabályozott körülmények között általában feleekkorára nő. A fa levele jellegzetesen duplázódik - a levelek tövénél kisebb levelek nőnek.

A narancsfa virágzatát hívják narancsvirágnak. Gyümölcsét például a Grand Mariner és a Triple sec ízesítésére használják, míg a levelei és gallyai adják a petitgrainolajat (keserűnarancs-olajat), mely egy általunk is használt másik aromás összetevő.

Úgy tartják, hogy a menyasszonyok azért viselnek hagyományosan narancsvirág-koszorút, mert az illata megnyugtatta a fiatal menyasszonyok idegeit a nászéjszaka előtt.

Áthatóan virágos az aromája, és annak ellenére, hogy drága összetevő, ez az egyik legnépszerűbb illóolaj a parfümgyártásban.

Forrázat készítéséhez a narancsvirágokat forró vízbe helyezzük. Ezt követően leszűrjük, majd friss, kézzel készült kozmetikumainkhoz adjuk.

Kezdőlap - Narancsvirág-forrázat

Copyright © 1995–2022 Lush Retail Ltd.