Lush x Shrek

ūüõĀVar√°zsold pezsd√≠tŇĎ √©lm√©nny√© a f√ľrd√©st!ūüõĀ

ūüöõ Ingyenes h√°zhozsz√°ll√≠t√°s 18.000 Ft feletti v√°s√°rl√°s eset√©n!

Ugr√°s a tartalomra
Bio ricinusolaj

√ĖsszetevŇĎ

Bio ricinusolaj

Ricinus communis

Jótékony hatások

Natural

A ricinusolajat a ricinus communis nevŇĪ n√∂v√©ny magj√°b√≥l nyerik ki. Antibakteri√°lis hat√°s√ļ, bŇĎrk√≠m√©lŇĎ, vivŇĎanyagk√©nt is kiv√°l√≥. Kondicion√°lja √©s nyugtatja a hajat √©s a bŇĎrt.

A ricinusolajat 4000 √©ve haszn√°lj√°k orvosl√°sra a vil√°g minden pontj√°n. Az indiai √©s a k√≠nai term√©szetgy√≥gy√°szat egyik fontos √∂sszetevŇĎje. Az ekc√©ma √©s a pikkelys√∂m√∂r gy√≥gy√≠t√°s√°ra, √©g√©si s√©r√ľl√©sek, v√°g√°sok √©s akne kezel√©s√©re haszn√°lj√°k. A ricinusolaj k√∂zkedvelt kozmetikai √∂sszetevŇĎ: magas hŇĎm√©rs√©kleten is olajos marad, emellett emulge√°l√≥ hat√°s√ļ.

Az √∂r√∂kz√∂ld ricinusbokor Afrika d√©li r√©sz√©n honos. Az olajat a magokb√≥l hidegsajtol√°ssal √°ll√≠tj√°k elŇĎ, majd haszn√°lat elŇĎtt tiszt√≠t√≥ hŇĎkezel√©sen esik √°t. A ricinusolaj sz√≠ntelen, szagtalan, √≠ztelen, halv√°nys√°rga folyad√©k.

Az olaj nagyr√©szt ricinusolajsavat √©s undecil√©nsavat tartalmaz. 1961-ben az American Oil Chemists' Society (Amerikai Olajk√©mikus T√°rsas√°g) foly√≥irat√°ban A. F. Novak besz√°molt a ricinusolaj k√©t fŇĎ sz√°rmaz√©ka, a ricinusolajsav √©s az olajsavak antimikrobi√°lis k√©pess√©geirŇĎl. √ögy tal√°lta, ez a k√©t anyag hat√°sos sz√°mtalan k√ľl√∂nb√∂zŇĎ bakt√©rium, gomba √©s pen√©sz ellen.

KezdŇĎlap - Bio ricinusolaj