🚛 INGYENES HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS 18.000 Ft feletti vásárlás esetén!

Ugrás a tartalomra

Összetevő

Sztearinsav (olívaolajból)

Jótékony hatások

Synthetic

Hajápolási termékekben a sztearinsav bevonatot képez a hajszálakon, így véd és kondicionál, de nem nehezíti el a tincseket. Testápolókban és sminktermékekben is használják emulgeálószerként.

A krémes állagú kozmetikumok gyakran vízből és különböző olajokból készülnek, melyeket az emulgeálószereknek nevezett anyagok tartanak össze. Emulgeálószer nélkül az összetevők elválnának, a víz felszínén pedig olajcseppek úszkálnának. A sztearinsav önmagában is emulgeálószerként viselkedik, de trietanol-aminnal együtt is használják. Ha összekeverjük őket, egy trietanol-amin-sztearát nevű pasztát kapunk, mely laza emulziót képez, amit könnyen felszív a bőr.

A Lush általában növényi alapú sztearinsavat használ, melyet pálmaolajból vonunk ki. Mivel a pálmaolajmentes sztearinsav rendkívül ritka, régóta dolgozunk a szállítóinkkal egy más növényi olajokból készült változat kifejlesztésén. 2017-ben sikerült olívaolajból kivonnunk egy működő verziót, mely azóta leváltotta a pálmaolajból készült nátrium-sztearátot egyes termékeinkben.  

De miért nem az összesben? Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Egy anyag hatása szinte sosem egyezik meg 100 százalékban egy másik anyag hatásával. Mivel nem ugyanabból az olajból vontuk ki őket, a kétféle nátrium-sztearát másképpen viselkedik, így hatással vannak a termékek külsejére, szavatosságára és hatására. Ezért az utóbbi időben elkezdtünk dolgozni termékeink sztearinsav-mentessé tételén, anélkül, hogy ezzel befolyásolnánk a termékek minőségét.

Kezdőlap - Sztearinsav (olívaolajból)

Copyright © 1995–2023 Lush Retail Ltd.