Vásárolj 20.000 Ft felett és INGYEN kiszállítjuk a rendelésed!

Ugrás a tartalomra

INGREDIENT

Titán-dioxid

BENEFITS

Natural

A titán-dioxidot (TiO2) számos formában használják az élelmiszer- és kozmetikaiparban. Fénylő fehér pigment, mely segít kiemelni a krémekben található buborékokat, illetve biztosítani a termékek átlátszatlanságát. Az ilmenit, rutil és anatáz nevű, kristályos ásványi ércekből készül.

Az összetevők listáján a következő nevek alatt szerepelhet: CI 77891, titán fehér vagy fehér pigment 6. Ételszínezékként E171 néven ismert.

Nagy mennyiségben, biztonságos szintetikus fényvédőkkel együtt alkalmazva (például a Powdered Sunshine nevű hintőporunkban) növeli hatékonyságot, mivel refraktív indexe n=2,7. Gyakran használják gyerekeknek vagy érzékeny bőrűeknek készült fényvédőkben. Az ásványi UV-blokkolók (mint a titán-dioxid és a cink-oxid, melyek a kalaminporban találhatók meg) fizikai gátat képeznek a napsugarak ellen. A titán-dioxid ultraibolya-fénynek kitéve is stabil marad, nem színeződik el, így védi a bőrt. A sportolók arcán fehér vonalként vagy foltként láthatod.

A titánium nevű fém, mely a titán-dioxid nevének egyik felét adja, a görög mitológia titánjairól kapta a nevét; extrém erős, ellenáll a korróziónak. A világ hetedik leggyakoribb fémfajtája.

Kezdőlap - Titán-dioxid

Copyright © 1995–2021 Lush Retail Ltd.