🚚 Gratis verzending binnen NL bij bestellingen boven € 55 |  ♻️ Recycle je lege verpakkingen en ontvang korting op je aankoop

Ga naar inhoud
Gemberolie (Zingiber officinale)

Ingrediënt

Gemberolie (Zingiber officinale)

Zingiber officinale

Voordelen

Natural

Gemberolie heeft een pittige, licht zoete geur en een onderliggende zoetheid. Het prikkelt de zintuigen en brengt je in de stemming voor een zoete traktatie. Op de huid of in een warm bad heeft gember een stimulerende, verwarmende en ontspannende werking.

Gemberwortel is het eetbare gedeelte van de gemberplant, die in India, Indonesië en gedeeltes van Afrika groeit. Net als kardemom, kurkuma en galanga behoort de gember tot de Zingiberaceae-familie. Gember is een verre verwant van de banaan. De plant zelf kan wel tot een meter hoog worden, maar alleen de wortel wordt gebruikt in voedsel, medicijnen en cosmetica.

Gemberwortel is een wortelstok, dit betekent dat de wortel horizontaal groeit onder de grond. De wortels worden geoogst en vers gebruikt om er een etherische olie of absolue van te maken, of gedroogd en vermalen tot een poeder dat een sterkere smaak heeft dan de verse wortel.

Gember bevat zingiberene: een stof met antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Daarom wordt gember al eeuwen gebruikt bij de behandeling van allerlei soorten pijn. Het stimuleert de circulatie, ontspant spieren en verlicht verkoudheidsverschijnselen.

Homepage - Gemberolie (Zingiber officinale)

Copyright © 1995–2022 Lush Retail Ltd.