🚚 Gratis verzending binnen NL bij bestellingen boven € 55 |  ♻️ Recycle je lege verpakkingen en ontvang korting op je aankoop

Ga naar inhoud
Lavandinolie (Lavandula hybrida)

Ingrediënt

Lavandinolie (Lavandula hybrida)

Lavandula Hybrida

Voordelen

Natural

Lavandinolie is afkomstig van een kruising tussen echte lavendel en spijklavendel. De olie wordt door middel van stoomdestillatie uit de bloemetjes verkregen.

Lavandin (Lavandula hybrida) is een hybride variëteit van lavendel. Het lijkt erg op echte lavendel, maar produceert twee keer zoveel bloemen, heeft houtachtige stengels en een iets sterkere geur. Lavendel wordt voornamelijk in medicinale oliën toegepast. Lavandin vind je vaak in parfums en cosmetica.

Lavandin heeft dezelfde eigenschappen als lavendel: het is kalmerend, verzachtend en licht antiseptisch. 

Onze lavandin komt uit het Rhônegebied, Zuid-Frankrijk, waar dezelfde familie het al drie generaties lang teelt. Het wordt geoogst tussen juli en september, wanneer de trossen individueel worden gesneden en vastgebonden, voordat ze aan de lucht worden gedroogd in de zomerbries.

Homepage - Lavandinolie (Lavandula hybrida)

Copyright © 1995–2022 Lush Retail Ltd.