🚚 Gratis verzending binnen NL bij bestellingen boven € 55 |  ♻️ Recycle je lege verpakkingen en ontvang korting op je aankoop

Ga naar inhoud

Ingrediënt

Propyleen Glycol (van Raapzaadolie)

Voordelen

Synthetic

Propyleen glycol is een heldere, stroperige vloeistof zonder kleur, geur of smaak. Het is synthetisch en volledig oplosbaar in water. Het helpt de huid vocht op te nemen en maakt het haar zacht en makkelijker doorkambaar.

Dit ingrediënt kent vele toepassingen en is zeer veelzijdig. Hierdoor is er veel bekend over de veiligheid van dit propyleen glycol. Het wordt erkend als veilig voor gebruik in voedingsmiddelen, cosmetica en medicijnen. Lush gebruikt het al tientallen jaren en heeft er nooit gezondheidsproblemen mee gehad.

Propyleen glycol is een humectant, wat betekent dat het ingrediënten op waterbasis op de huid overbrengt. Het absorbeert ook vocht in formules, waardoor de groei van bacteriën wordt verminderd en producten langer meegaan.

Samen met effectieve oliën - zoals olijf-, amandel- en jojoba-olie - heeft propyleen glycol een vochtinbrengende werking, verhoogt het de huidelasticiteit en beschermt het het haar tegen uitdroging. In combinatie met carrageenextract en natrium lauryl sulfaat ontstaat er een zelfconserverende, verpakkingsvrije douchegel die voor een verzachtend schuim zorgt.

Omdat propyleen glycol meestal wordt gewonnen uit petrochemicaliën, hebben we het in 2014 uit onze zepen gehaald en vervangen door sorbitol. In 2017 werd een bron op basis van raapzaadolie gevonden en is propyleen glycol geleidelijk opnieuw aan al onze producten toegevoegd.

Homepage - Propyleen Glycol (van Raapzaadolie)

Copyright © 1995–2022 Lush Retail Ltd.