Obecna rekrutacja LUSH -Ksi臋gowy/a聽馃捈聽|聽 Darmowa dostawa od 227 z艂! 馃巵

Przejd藕 do tre艣ci

Sk艂adnik

C10-18 Triglycerides

Korzy艣ci

Synthetic

Dzi臋ki wysokiej temperaturze topnienia i efektowi zag臋szczania, materia艂 ten pozwala uzyska膰 nagie i samokonserwuj膮ce si臋 produkty. Ma tak偶e w艂a艣ciwo艣ci zmi臋kczaj膮ce i piel臋gnacyjne, gdy jest stosowany na sk贸r臋.

Kr贸tko m贸wi膮c, glicerydy (zwane r贸wnie偶 acyloglicerolami) wyst臋puj膮 spontanicznie w przyrodzie i sk艂adaj膮 si臋 z cz膮steczki glicerolu po艂膮czonej z jednym lub kilkoma r贸偶nymi kwasami t艂uszczowymi (w przypadku trigliceryd贸w s膮 to trzy kwasy). Nale偶膮 do rodziny lipid贸w i s膮 niezb臋dne do 偶ycia, ale mog膮 by膰 r贸wnie偶 wykorzystywane ze wzgl臋du na swoje wszechstronne w艂a艣ciwo艣ci w wielu ga艂臋ziach przemys艂u. W kosmetyce s膮 cz臋sto stosowane jako rozpuszczalnik, zag臋szczacz lub emulgator, a jednocze艣nie sprawiaj膮, 偶e sk贸ra staje si臋 g艂adka i elastyczna.

Firma Lush kupuje ten zwi膮zek od firmy, kt贸ra tworzy skuteczne cz膮steczki w spos贸b przyjazny dla 艣rodowiska i zgodny z zasadami zr贸wnowa偶onego rozwoju. Do produkcji tr贸jgliceryd贸w C10-18 firma wykorzystuje produkty uboczne ekstrakcji oliwy z oliwek, kt贸re pozyskuje od w艂oskich producent贸w - niejadalne frakcje oliwek, kt贸re normalnie zosta艂yby wyrzucone.

Strona g艂贸wna - C10-18 Triglycerides

Copyright 漏 1995鈥2022 Lush Retail Ltd.