Obecna rekrutacja LUSH - Asystent/ka Sprzedaży 💼 |  Złóż zamówienie do 16 grudnia, by doszło przed Świętami! 🎁

Przejdź do treści
Olejek cedrowy

Składnik

Olejek cedrowy

Korzyści

Natural

Drzewny zapach, który dodaje mieszankom perfum większej głębi i elegancji.

Czym jest olejek cedrowy?

„Olejek cedrowy” to wspólna nazwa olejków i absolutów destylowanych z drewna wielu różnych drzew iglastych należących do rodzin Cupressaceae lub Pinaceae. Tradycyjnie olejek ten jest destylowany z cedru atlaskiego — bardzo wysokiego drzewa pochodzącego z Afryki Północnej. Posiada on bogaty i ciepły aromat drzewny, który jest niemal słodki. Jest szeroko stosowany w przemyśle perfumeryjnym i kosmetycznym, zwłaszcza w produktach przeznaczonych dla mężczyzn. Olejki eteryczne destylowane z innych gatunków pomagają uzyskać większy zakres zapachu z różnymi niuansami, którymi można się bawić, takimi jak nuty dymu lub wytrawne.

Jakie są zalety większości składników pozyskiwanych z olejku cedrowego?

  • Nadają one perfumom niekiedy silną i niekiedy delikatną nutę drzewną.
  • Wykazują właściwości przeciwbakteryjne i oczyszczające skórę ciała i głowy.
  • Gdy są wdychane, odprężają umysł i harmonizują emocje.

Skąd Lush pozyskuje olejek cedrowy?

Aby dowiedzieć się więcej o rodzajach wykorzystywanych przez nas olejków cedrowych, ich charakterystyce zapachowej i dostawcach, sprawdź wykaz składników wybranego produktu Lush i kliknij składniki, które Cię interesują. Przekieruje Cię to na stronę ze szczegółowymi informacjami!

Strona główna - Olejek cedrowy

Copyright © 1995–2022 Lush Retail Ltd.