Obecna rekrutacja LUSH - Księgowy/a, Asystent Menadżera, Kierownik Zmiany 💼 |  Zamów Kalendarz Adwentowy przed 28 listopada, by dotarł na czas! 🎁

Przejdź do treści
Cocos Nucifera Fruit Extract (and) Glycerin (Miąższ Kokosowy Ekstrahowany w Glicerynie)

Składnik

Cocos Nucifera Fruit Extract (and) Glycerin (Miąższ Kokosowy Ekstrahowany w Glicerynie)

Cocos Nucifera; Glycerine

Korzyści

Natural

Gliceryna jest słodkim humektantem, który pomaga zatrzymać wilgoć i przenosić inne składniki na skórę. Jest zatem doskonałym materiałem do pozyskiwania ekstraktów roślinnych, a w tym konkretnym przypadku do maksymalnego wykorzystania łagodzących i zmiękczających właściwości miąższu orzecha kokosowego.

Aby uzyskać ten ekstrakt, w naszych zakładach produkcyjnych świeży miąższ orzecha kokosowego miesza się z gliceryną. Mieszankę odstawia się na pewien czas, aby gliceryna mogła nasiąknąć zapachem i dobroczynnymi właściwościami kokosa. Następnie jest filtrowana w celu uzyskania gładkiego i pachnącego płynu, który może być stosowany w naszych produktach kosmetycznych.

Orzechy kokosowe to jadalne nasiona palmy kokosowej, tropikalnego drzewa, które można wykorzystać od góry do dołu do produkcji żywności, oleju, cukru, błonnika i wielu innych dóbr. Świeży miąższ kokosa jest pełen nawilżających olejków i łagodzących mleczek, które delikatnie chronią skórę i włosy. Ponadto, jego delikatny zapach nadaje każdemu produktowi tropikalny i pokrzepiający charakter.

Strona główna - Cocos Nucifera Fruit Extract (and) Glycerin (Miąższ Kokosowy Ekstrahowany w Glicerynie)

Copyright © 1995–2022 Lush Retail Ltd.