UWAGA KOCHANI! 📣 Z powodu dni wolnych w naszym centrum wysyłkowym, zamówienia złożone 4 lipca po godzinie 15:00 oraz 5 i 6 lipca będą wysłane dopiero 7 lipca. Przepraszamy za wszelkie utrudnienia! ♥️

Przejdź do treści

Składnik

Tin Oxide (Tlenek Cyny)

Korzyści

Synthetic

Tlenek cyny zapewnia olśniewający efekt połysku dzięki swoim właściwościom glazurującym.

Tlenek cyny znajduje się w wielu połyskujących produktach Lush, ponieważ jest częścią składu nabłyszczaczy nie zawierających składników PET. Jest on uważany za bezpieczny do stosowania w kosmetykach i nigdy nie używaliśmy jego nano-wersji. Minerał ten jest prasowany z syntetycznym fluoroflogopitem lub borokrzemianem sodowo-wapniowym i pigmentami w celu uzyskania różnych kolorów i efektów wizualnych, co pomaga stworzyć szeroką gamę błyszczących doznań.

Jest to nieorganiczny związek pochodzący z minerału znanego jako kasyteryt, który jest główną rudą cyny. Jego nazwa pochodzi od greckiego słowa "kassíteros", które odnosi się do wysp na zachodnim wybrzeżu Europy, znanych w czasach przedrzymskich jako Cassiterides lub "Tin Islands", które dostarczały Europie cyny w epoce brązu.

Strona główna - Tin Oxide (Tlenek Cyny)

Copyright © 1995–2022 Lush Retail Ltd.