Vásárolj 20000 Ft felett és INGYEN kiszállítjuk a rendelésed! Utánvételes fizetési mód esetén, kérjük írj nekünk a [email protected] e-mail címre.

Ugrás a tartalomra

INGREDIENT

Cetearil-alkohol

BENEFITS

Synthetic

A cetearil-alkohol nevű emulgeálószer sűríti a kozmetikumokat, és a vizet és az olajat összetartva stabilizálja a termékeket. Felületaktív anyagként is használható, ami azt jelenti, hogy remekül habzik, és tisztítja a hajat és a bőrt, de bőrlágyító tulajdonságairól is ismert.

A kozmetikumok esetében ahhoz, hogy tárolni és szállítani lehessen őket, általában szükség van arra, hogy a termékek rendkívül stabilak legyenek és sokáig megőrizzék a szavatosságukat. Ezért van az, hogy a kozmetikumokhoz gyakran nagy mennyiségű emulgeálószert, stabilizátort és tartósítószert adnak, ami sűrű, mesterséges összetevőkkel teli krémeket eredményez. A Lush-nál azt szeretjük, ha a krémek egyszerűen felvihetők és a bőrön könnyű érzést biztosítanak. Krémeink így kevésbé stabilak, ezért is van az, hogy javasolt őket olyan frissen felhasználni, ahogyan csak lehetséges, cserébe azonban tele vannak friss virágokkal, gyümölcsökkel és egyéb jótékony összetevőkkel. 

A cetearil-alkohol szilárd, viaszos anyag, melyet növényi olajok zsírjaiból állítanak elő. Gyakran használt emulgeálószer, melyet a kozmetikumok széles skálájánál alkalmaznak. A kozmetikai krémek és testápolók gyakran víz- és olajbázisú összetevőkből állnak, melyeket emulgeálószer nevű anyagok tartanak össze. Az emulgeálószerek nélkül a formulák szétválnának, aminek eredményeképpen a termékekben a víz tetején úszkáló olajcseppek jelennének meg.

Bár alkoholnak hívják, a cetearil-alkohol nem fermentált keverék és semmi köze az etanolhoz; nagyon gyengéd a bőrhöz és nem szárítja ki. Ellenkezőleg, kimondottan lágyítja, amitől a haj és a bőr is puhává és rugalmassá válik.

Kezdőlap - Cetearil-alkohol

Copyright © 1995–2021 Lush Retail Ltd.