Vásárolj 20.000 Ft felett és INGYEN kiszállítjuk a rendelésed!

Ugrás a tartalomra
Zsályaolaj - Kép

INGREDIENT

Zsályaolaj

Salvia Officinalis

BENEFITS

Natural

Bár tapintásra kicsit durva, a zsálya valójában igen gyengéd növény, tele bőrnyugtató és védelmező flavonoidokkal. Mikrobaölő tulajdonságai miatt a kozmetikumokban is előszeretettel használják, szúrós, füves aromája pedig igazi gyönyörűség az idegek számára.

A zsálya a mentafélék családjába (Lamiaceae) tartozó, évelő fűszernövény. Ovális, ráncos levelei a fajtától függően különböző árnyalatúak lehetnek. Az orvosi zsálya zöld, fehér szőrökkel borítva. Fehér vagy rózsaszínű virágai beporzók egész sorát vonzza magához, többek között méheket, lepkéket és kolibriket.   

A zsályát tisztító tulajdonságai miatt évszázadok óta használják a szertartásoktól kezdve a sebkezelésig. Az ókori Róma idején a megváltás növényének is nevezték, a latin salvare szóból eredő neve pedig szó szerint gyógyítást vagy megváltást jelentett. A rómaiak előtt már az egyiptomiak és a görögök is használták ezt a gyógyító, antibakteriális növényt.

Kezdőlap - Zsályaolaj

Copyright © 1995–2021 Lush Retail Ltd.