🚛 Vásárolj 18.000 Ft felett és INGYEN kiszállítjuk a rendelésed!

Ugrás a tartalomra

Összetevő

Tokoferol-acetát

Jótékony hatások

Synthetic

A tokoferol-acetát olyan antioxidáns vegyület, melyet a kozmetikumokban bőrkondicionáló tulajdonságaiért használnak. Az E-vitaminok természetes forrásának, a tokoferolnak az észtere.

A növények és az állatok hihetetlen, mégis igen törékeny organizmusok, melyek folyamatosan a halál lehetőségével néznek szembe, akár tudatában vannak ennek, akár nem. A testünk például minden pillanatban megküzd a szabadgyökök káros hatásával. A szabadgyökök olyan instabil atomok, melyeket mindannyian termelünk, és melyek a sejtjeinket károsító oxidatív stresszt okozhatnak. Többek között olyan külső behatások is stimulálhatják őket, mint a növényvédőszerek, a szennyezett környezet, a cigarettafüst és az alkohol. A jó hír viszont, hogy ezek a szabadgyökök az antioxidánsok segítségével stabilizálhatók. Az antioxidánsok olyan vegyületek, melyeket szintén mind termelünk, ezeknek a hatása azonban nem biztos, hogy elég erős, a kor előhaladtával pedig még csökken is.

Szerencsére a növények is tartalmaznak antioxidánsokat, melyekből étkezés során igen sokfélét magunkhoz is veszünk. Annak érdekében, hogy még nagyobb mértékben juthassunk hozzájuk, a tudósoknak sikerült beazonosítaniuk és izolálniuk különböző növényi antioxidánsokat, és folyamatosan vizsgálják ezek hatását a rákhoz hasonló betegségekre, valamint az öregedéssel kapcsolatos folyamatokra. A tokoferol ezeknek az antioxidánsoknak az egyike. Bőséggel megtalálható a szójababban, az olívában és a napraforgómagban. Szintetikus változatát, a tokoferol-acetátot gyakran szívesebben használják a kozmetikumokban, mivel a tokoferolnál stabilabb, bár igaz, hogy kevésbé erős a hatása. Folyamatosan folynak a kutatások a két anyag külsődleges használatának köszönhető számtalan pozitív hatással kapcsolatban. Bőrkondicionáló tulajdonságaik miatt a szépségipar széles körben használja őket. Mivel megkötik a szabadgyököket, úgy tartják, segítenek megőrizni a bőr rugalmasságát és ragyogását.

Kezdőlap - Tokoferol-acetát

Copyright © 1995–2022 Lush Retail Ltd.