ūüöõ 20.000 Ft feletti v√°s√°rl√°s eset√©n a h√°zhozsz√°ll√≠t√°s ingyenes.¬†ūüöõ

Ugr√°s a tartalomra

√ĖsszetevŇĎ

Trietanol-amin

Jótékony hatások

Synthetic

A trietanol-amin mesters√©ges vegy√ľlet, mely sztearinsavval reag√°lva hat√©kony emulg√°l√≥szert alkot.

A kozmetikumok eset√©ben ahhoz, hogy t√°rolni √©s sz√°ll√≠tani lehessen ŇĎket, √°ltal√°ban sz√ľks√©g van arra, hogy a term√©kek rendk√≠v√ľl stabilak legyenek √©s sok√°ig megŇĎrizz√©k a szavatoss√°gukat. Ez√©rt van az, hogy a kozmetikumokhoz gyakran nagy mennyis√©gŇĪ emulge√°l√≥szert, stabiliz√°tort √©s tart√≥s√≠t√≥szert adnak, ami sŇĪrŇĪ, mesters√©ges √∂sszetevŇĎkkel teli kr√©meket eredm√©nyez. A Lush-n√°l azt szeretj√ľk, ha a kr√©mek egyszerŇĪen felvihetŇĎk √©s a bŇĎr√∂n k√∂nnyŇĪ √©rz√©st biztos√≠tanak. Kr√©meink √≠gy kev√©sb√© stabilak, ez√©rt is van az, hogy javasolt ŇĎket olyan frissen felhaszn√°lni, ahogyan csak lehets√©ges, cser√©be azonban tele vannak friss vir√°gokkal, gy√ľm√∂lcs√∂kkel √©s egy√©b j√≥t√©kony √∂sszetevŇĎkkel.¬†

A trietanol-amin (TEA) gyakran haszn√°lt emulge√°l√≥szer, melyet a kozmetikumok, tiszt√≠t√≥szerek √©s gy√≥gy√°szati term√©kek sz√©les sk√°l√°j√°n√°l alkalmaznak. A kozmetikai kr√©mek √©s test√°pol√≥k gyakran v√≠zbŇĎl √©s olajb√°zis√ļ √∂sszetevŇĎkbŇĎl √°llnak, melyeket emulge√°l√≥szer nevŇĪ anyagok tartanak √∂ssze. Az emulge√°l√≥szerek n√©lk√ľl a formul√°k sz√©tv√°ln√°nak, aminek eredm√©nyek√©ppen a term√©kekben a v√≠z tetej√©n √ļszk√°l√≥ olajcseppek jelenn√©nek meg.¬†

Amikor a trietanol-amint sztearinsavval keverik (egy, a vajakban, olajakban √©s viaszokban term√©szetesen jelen l√©vŇĎ sav, melyet k√ľl√∂n is hozz√°juk lehet adni), a kettŇĎ reakci√≥ba l√©p √©s trietanolamin-sztear√°t nevŇĪ paszta keletkezik. Ez a paszta emulge√°l√≥ hat√°s√ļ, ami seg√≠t a bŇĎr√∂n k√∂nnyen felsz√≠v√≥d√≥, laza emulzi√≥k l√©trehoz√°s√°ban. A megfelelŇĎ mennyis√©gŇĪ sztearinsavval keverve a trietanol-amin a reakci√≥ sor√°n teljesen felold√≥dik, ami azt jelenti, hogy a k√©sz term√©kben m√°r nincsen jelen.

KezdŇĎlap - Trietanol-amin