🚚 Gratis verzending binnen NL bij bestellingen boven € 55 |  Levertijden  | ♻️ Recycle lege verpakkingen en ontvang korting op je aankoop 

Ga naar inhoud
Cade-olie (Juniperus oxycedrus)

Ingrediënt

Cade-olie (Juniperus oxycedrus)

Juniperus oxycedrus

Voordelen

Natural

De sterk rokerige en houtachtige geur van pure cade-olie is misschien niet voor iedereen, maar bij zorgvuldige dosering kan het parfums veel diepte geven. Dankzij de ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen is het een erkend middel bij de behandeling van roos en verschillende huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis.

De stekelige jeneverbes (Juniperus oxycedrus) waaruit cade-olie wordt gewonnen is een boom uit de cypresfamilie. Tot het Juniperus-geslacht behoort ook de jeneverbes (Juniperus communis), waarvan de etherische olie net als cade-olie veel in cosmetica en parfums wordt gebruikt.

Cade-olie wordt geproduceerd door middel van destillatie van het hout van de boom. De pasta die hieruit voortkomt zal zich binnen 15-20 dagen scheiden in drie lagen: de onderste met een teerachtige substantie, daarbovenop een waterige laag en tot slot de etherische olie die we in onze producten gebruiken.

Homepage - Cade-olie (Juniperus oxycedrus)

Copyright © 1995–2022 Lush Retail Ltd.