🚚 Gratis verzending binnen NL bij bestellingen boven € 55 |  ♻️ Recycle je lege verpakkingen en ontvang korting op je aankoop

Ga naar inhoud

Ingrediënt

*Linalool

Voordelen

Natural

*Linalool is een natuurlijke aromatische verbinding.

Waar halen we onze linalool vandaan?

Natuurlijke linalool wordt niet in pure vorm ingekocht. Het is een chemische verbinding die bijdraagt ​​aan de geur van verschillende planten, zoals de Lamiaceae- (pepermunt, lavendel, aromatische kruiden), Lauraceae- (kaneel, rozenhout) en Rutaceae-families (citrusvruchten). Ho-houtolie bestaat bijna volledig uit linalool.

Omdat Lush veel natuurlijke plantenextracten als etherische oliën, absolues en harsen gebruikt om producten geur te geven, zie je linalool ook vaak op de ingrediëntenlijst staan.

Wat zijn de voordelen van linalool?

  • Zorgt voor een zachte, bloemige en citrusachtige geur
  • Helpt bij het ontspannen van de geest

Waarom staat linalool op de ingrediëntenlijst?

Samen met 25 andere geurstoffen is linalool door de EU en andere mondiale instanties geclassificeerd als allergeen: een stof die eerder allergische reacties als huidirritatie veroorzaakt dan andere stoffen. Er gelden regels die veilig gebruik in cosmetica garanderen. Als er een bepaalde limiet wordt overschreden moet het ingrediënt op het etiket worden vermeld. Zo kunnen klanten die gevoelig zijn voor bepaalde allergenen een weloverwogen beslissing nemen bij het kopen van een product.

Deze specifieke stoffen kunnen van nature voorkomen in etherische oliën, absolues en harsen. Soms worden ze toegevoegd om een geur te ondersteunen. We geven duidelijk aan wanneer een ingrediënt natuurlijk of synthetisch is. Natuurlijke allergenen zijn groen gedrukt en worden voorafgegaan door een asterisk (bijv. *linalool), synthetische stoffen zijn zwart gedrukt en hebben geen asterisk.

In onze producten gebruiken we altijd natuurlijke linalool.

Homepage - *Linalool

Copyright © 1995–2022 Lush Retail Ltd.