Obecna rekrutacja LUSH - Księgowy/a 💼 |  Zamów prezenty do 1 grudnia, by dotarły przed Mikołajkami! 🎁

Przejdź do treści
Prunus Amygdalus Dulcis Oil (Olej Migdałowy)

Składnik

Prunus Amygdalus Dulcis Oil (Olej Migdałowy)

Prunus dulcis

Korzyści

Natural

Olejek migdałowy działa pielęgnująco na całe ciało. Jest również kojący, nawilżający i bogaty w witaminę E, nadając skórze wspaniały blask, a włosom połysk i miękkość.

Istnieją dwa rodzaje migdałów: słodkie i gorzkie. Słodkie (Prunus dulcis) są używane do wytwarzania olejku migdałowego do kosmetyków Lush, podczas gdy migdałowy olejek eteryczny jest destylowany z pestek gorzkich migdałów (Prunus amygdalus amara) do wyrobu perfum.

Uprawy rozwijają się w słonecznych regionach, takich jak Morze Śródziemne, Kalifornia, Bliski Wschód i Afryka Północna. Migdałowiec należy do rodziny śliw (Prunus), a jego owoce są bardzo podobne do owoców tego samego rodzaju, takich jak morela czy brzoskwinia. W miękkim miąższu kryje się bardzo twarda pestka, która po złamaniu odsłania delikatny migdał.

Lush kupuje olej migdałowy (zwany również olejem ze słodkich migdałów) bezpośrednio od włoskiego producenta, który tłoczy olej z orzechów zebranych w Hiszpanii i we Włoszech.

Strona główna - Prunus Amygdalus Dulcis Oil (Olej Migdałowy)

Copyright © 1995–2022 Lush Retail Ltd.