Obecna rekrutacja LUSH - Asystent/ka Sprzedaży 💼 |  Złóż zamówienie do 16 grudnia do godziny 12:00, by otrzymać przesyłkę przed Świętami! 🎁

Przejdź do treści
Juniperus Oxycedrus Wood Oil (Olejek Jałowcowy)

Składnik

Juniperus Oxycedrus Wood Oil (Olejek Jałowcowy)

Juniperus oxycedrus

Korzyści

Natural

Silny, dymny i drzewny zapach czystego olejku jałowcowego może odstraszać niejeden nos, ale umiejętnie dozowany może nadać perfumom głębię. Co więcej, jego silne właściwości przeciwzapalne i przeciwbakteryjne sprawiły, że jest uznanym środkiem na łupież i łagodzi wiele rodzajów chorób skóry, takich jak egzema i łuszczyca.

Jałowiec to rodzaj roślin należący do rodziny cyprysowatych. Z tego rodzaju dwa krzewy zyskały popularność w kosmetyce i perfumerii: Juniperus communis, którego jagody są destylowane ze względu na zawartość olejku eterycznego, oraz Juniperus oxycedrus, z którego pozyskuje się olejek cade (zwany także dziegciem jałowcowym).

Olejek cade jest wytwarzany w procesie destylacji drewna. Otrzymana w ten sposób pasta jest odstawiana na 15-20 dni, po czym rozdziela się na trzy warstwy - dolną, zawierającą substancję smolistą, wodną i górną, zawierającą olejek eteryczny, który jest wykorzystywany przez nas.

Strona główna - Juniperus Oxycedrus Wood Oil (Olejek Jałowcowy)

Copyright © 1995–2022 Lush Retail Ltd.