UWAGA KOCHANI! 馃摚 Z powodu dni wolnych w naszym centrum wysy艂kowym, zam贸wienia z艂o偶one 4 lipca po godzinie 15:00 oraz 5 i 6 lipca b臋d膮 wys艂ane dopiero 7 lipca. Przepraszamy za wszelkie utrudnienia! 鈾ワ笍

Przejd藕 do tre艣ci

Sk艂adnik

Cetearyl Alcohol

Korzy艣ci

Synthetic

Alkohol cetearylowy jest emulgatorem, kt贸ry zag臋szcza produkty kosmetyczne i sprawia, 偶e s膮 one stabilne, poniewa偶 utrzymuje razem wod臋 i olej. Mo偶e by膰 r贸wnie偶 stosowany jako 艣rodek powierzchniowo czynny, kt贸ry pieni si臋 i myje w艂osy oraz sk贸r臋, a tak偶e jest znany ze swoich w艂a艣ciwo艣ci zmi臋kczaj膮cych.

Najcz臋艣ciej produkty kosmetyczne musz膮 by膰 trwa艂e, aby mog艂y by膰 przechowywane, przenoszone, wysy艂ane itp. Z tego powodu emulgatory, stabilizatory i konserwanty s膮 cz臋sto dodawane w du偶ych ilo艣ciach, co prowadzi do powstawania g臋stych krem贸w wype艂nionych syntetycznymi sk艂adnikami. W Lush lubimy, gdy kremy g艂adko si臋 rozprowadzaj膮 i s膮 lekkie na sk贸rze. Dlatego najlepiej stosowa膰 je jak naj艣wie偶sze, w zamian za to produkt mo偶e by膰 wype艂niony 艣wie偶ymi kwiatami, owocami i innymi dobroczynnymi ro艣linami.聽

Alkohol cetearylowy to sta艂y, woskowaty materia艂 pochodz膮cy z t艂uszcz贸w olej贸w ro艣linnych. Jest powszechnym emulgatorem stosowanym w wielu r贸偶nych kosmetykach. Kremy i balsamy kosmetyczne cz臋sto sk艂adaj膮 si臋 ze sk艂adnik贸w na bazie wody i oleju, kt贸re s膮 艂膮czone za pomoc膮 substancji zwanych emulgatorami. Bez emulgator贸w formu艂a uleg艂aby rozdzieleniu, a kropelki oleju unosi艂yby si臋 na powierzchni wody.

Chocia偶 nazywany jest "alkoholem", nie jest to mieszanina sfermentowana i nie ma nic wsp贸lnego z etanolem; jest bardzo delikatny dla sk贸ry i nie wysusza jej. Jest to emolient, kt贸ry sprawia, 偶e sk贸ra i w艂osy staj膮 si臋 g艂adkie i elastyczne.

Strona g艂贸wna - Cetearyl Alcohol

Copyright 漏 1995鈥2022 Lush Retail Ltd.