Przejdź do treści
Litsea Cubeba Fruit Oil (Olejek z Werbeny Egzotycznej)

Składnik

Litsea Cubeba Fruit Oil (Olejek z Werbeny Egzotycznej)

Korzyści

Naturalny

Słodki, cytrynowy i orzeźwiający aromat olejku z werbeny egzotycznej poprawia nastrój, sprzyja relaksowi i pomaga odzyskać wewnętrzną równowagę.

Werbena egzotyczna, znana także jako drzewo May Chang, to niewielkie, zimozielone drzewo pochodzące z Chin, należące do rodziny wawrzynowatych (Lauraceae). Olej pozyskuje się metodą destylacji parą wodną z jego okrągłych, przypominających jagody, owoców.

Jakie korzyści niesie ze sobą olejek z werbeny egzotycznej?

  • Tonizuje
  • Równoważy
  • Dodaje energii i poprawia nastrój

Olej z werbeny egzotycznej zawiera około 80% cytralu, czyli związku o zapachu świeżej skórki cytrynowej, przypominającym trawę cytrynową. Dzięki swoim antyseptycznym, tonizującym i ściągającym właściwościom często stosowany jest w pielęgnacji skóry, gdzie pomaga regulować wydzielanie sebum. W perfumach i kosmetykach używa się go również zamiast świeżej cytryny lub w duecie z nią, aby dodać energetyzującego, cytrusowego aromatu.

Skąd Lush pozyskuje olejek z werbeny egzotycznej?

Lush UK* pozyskuje olejek z werbeny egzotycznej od producenta w Chinach, gdzie roślina rośnie naturalnie i jest tradycyjnie destylowana.

*Z uwagi na globalną sieć zakładów produkcyjnych firmy Lush, dane dotyczące produktów mogą się różnić w zależności od miejsca ich produkcji.

Strona główna - Litsea Cubeba Fruit Oil (Olejek z Werbeny Egzotycznej)