🚛 Fri frakt vid köp över 600 kr | Nyhet - Hemleverans 📩 | LĂ€s mer

Hoppa till innehÄll

Integritetspolicy

    Vi tar din integritet pÄ största allvar; vi Àr sÀkra pÄ att du gör detsamma, sÄ var snÀll och lÀs igenom hela vÄr policy.

    Vi inser att den Àr ganska lÄng, sÄ för att hjÀlpa dig pÄ traven har vi hÀr gjort en summering, men vi skulle ÀndÄ uppskatta om du tog dig tid att lÀsa texten i sin helhet:

    • Vi samlar in information (Ă€ven kĂ€nslig information) för att se till att vĂ„r hemsida Ă€r anvĂ€ndbar för dig.
    • Vi hĂ„ller dig uppdaterad med de senaste nyheterna frĂ„n Lush, om du vĂ€ljer att ta emot dem.
    • Vi kan komma att dela dina uppgifter med företagen vi arbetar med, men du kommer inte att plĂ„gas av nĂ„got irrelevant material. Dina uppgifter kommer inte att bli offentliga, men vi kan bli tvungna att förmedla dina uppgifter om lagen krĂ€ver det eller om du bryter mot vĂ„ra bestĂ€mmelser betrĂ€ffande innehĂ„ll.
    • Genom att överlĂ€mna dina uppgifter gĂ„r du med pĂ„ att de kan komma att förvaras och behandlas utanför det europeiska ekonomiska samarbetsomrĂ„det. Vi gör allt vi kan för att sĂ€kerstĂ€lla att detta sker pĂ„ ett sĂ€kert sĂ€tt och i linje med vĂ„r integritetspolicy.
    • Kom ihĂ„g att vĂ„rt system anvĂ€nder sig av cookies. Det hjĂ€lper oss att förbĂ€ttra hemsidan, men om du vill kan du vĂ€lja bort det.
    • Vi kommer aldrig att sĂ€lja dina uppgifter.

    InnehÄll

    KLAUSUL

    1. Viktig information om vilka vi Àr

    2. Uppgifterna vi samlar in om dig

    3. Hur vi samlar in dina personliga uppgifter 

    4. Hur vi anvÀnder dina personliga uppgifter

    5. Delgivande av dina personliga uppgifter  

    6. Interna överföringar

    7. DatasÀkerhet

    8. Datalagring

    9. Dina rÀttigheter

    10. Ordlista

    Introduktion

    VĂ€lkommen till Lush-gruppens integritetsmeddelande.

    Lush-gruppen respekterar din integritet och Àr mÄna om att skydda dina personuppgifter. Detta integritetsmeddelande kommer informera dig om hur vi hanterar dina uppgifter i samband med att du besöker vÄr hemsida (oavsett hur du besöker den) och informera dig om dina rÀttigheter samt hur lagen skyddar dig. 

    Detta integritetsmeddelande Àr uppdelat i tio delar, sÄ att du ska kunna scrolla dig fram till ett specifikt avsnitt. VÀnligen anvÀnd dig av den inkluderade ordlistan för att förstÄ specifika termer som förekommer i texten.

    1.Viktig information och vilka vi Àr

    Syftet med detta integritetsmeddelande

    Detta integritetsmeddelande syftar till att informera dig om hur Lush-gruppen samlar in och hanterar dina personliga uppgifter nÀr du anvÀnder hemsidan, samt de uppgifter du lÀmnar via hemsidan nÀr du registrerar dig till vÄrt nyhetsbrev, köper en produkt/tjÀnst eller deltar i en tÀvling/event. 

    Den hÀr hemsidan riktar sig inte till barn och vi har inte avsikt att samla in uppgifter relaterade till barn.

    Det Àr viktigt att du lÀser igenom detta integritetsmeddelande tillsammans med andra möjliga meddelanden om integritet och sÀkerhet som vi i framtiden kan komma att anvÀnda i samband med ett specifikt tillfÀlle nÀr vi samlar in och hanterar personlig information och uppgifter, sÄ att du Àr fullt medveten kring hur och varför vi anvÀnder dina uppgifter. Detta integritetsmeddelande Àr ett tillÀgg till övrig information och syftar inte till att upphÀva den.

    Enhet för hantering av uppgifter

    Begreppet “Lush-gruppen” anvĂ€nds för att referera till Lush Limited och dess dotterbolag. Det hĂ€r integritetsmeddelandet utförs för Lush Limited och dess dotterbolags vĂ€gnar. NĂ€r "Lush", "vi", "oss" eller "vĂ„r" nĂ€mns i texten sĂ„ refererar det till det relevanta bolaget inom Lush-gruppen som ansvarar för dina uppgifter. Varje bolag som samlar in eller tar emot dina uppgifter agerar som en separat enhet för hantering av dem. En viss entitet inom Lush kan ha ett specifikt integritetsmeddelande för deras hemsida. Se dĂ€rför till att du Ă€r vĂ€linformerad om hur de hanterar din information nĂ€r du besöker dessa hemsidor eller anvĂ€nder tjĂ€nsterna.

    Vi kommer informera dig vilket bolag som hanterar dina uppgifter nÀr du genomför ett köp av en produkt eller tjÀnst frÄn oss. Lush Sweden AB tillsammans med Lush Retail Limited ansvarar för dina uppgifter pÄ den svenska hemsidan. Lush GMBH (Lush Tyskland) agerar utöver det som hanterar av uppgifterna i och med att samtliga paket skickas dÀrifrÄn.

    Vid eventuella frÄgor om integritetsmeddelandet, inklusive förfrÄgningar att utöva dina lagliga rÀttigheter, vÀnligen kontakt vÄr kundtjÀnst via uppgifterna nedan.

    Kontaktinformation

    VÄra fullstÀndiga uppgifter:

    FullstÀndigt juridiskt namn: Lush Sweden AB

    E-post: [email protected]

    Adress: Lush Sweden AB, MalmgÄrdsvÀgen 6, 116 38 Stockholm

    Telefonnummer: +46 (0) 8-68405040

    Du har rÀtt att nÀr som helst framföra ett klagomÄl till datainspektionen (www.datainspektionen.se). Vi skulle emellertid uppskatta en chans att bemöta din kritik innan du tar kontakt med dem, sÄ vÀnligen kontakta oss i första hand.  

    Ändringar i integritetsmeddelandet och din skyldighet att informera oss om förĂ€ndring

    Den hÀr versionen uppdaterades senast den 24 maj 2018.

    Den 25 maj 2018 förĂ€ndrades dataskyddslagen i Sverige. Även om det hĂ€r integritetsmeddelandet redogör för majoriteten av dina rĂ€ttigheter i förhĂ„llande till de nya lagarna sĂ„ Ă€r det möjlighet att vi Ă€nnu inte kan besvara alla dina förfrĂ„gningar (exempelvis, om du vill överföra dina personliga uppgifter), eftersom vi fortfarande arbetar pĂ„ att göra vĂ„ra system redo för en del av förĂ€ndringarna.

    Det Àr viktigt att de personuppgifterna som finns lagrade om dig Àr korrekta och uppdaterade. VÀnligen meddela oss dÀrför om dina uppgifter skulle Àndras under tiden vi har en relation.

    LĂ€nkar till tredjeparter

    Den hÀr hemsidan kan innehÄlla lÀnkar till tredjeparts hemsidor, plug-ins och applikationer. Att klicka pÄ den typen av lÀnkar eller att godkÀnna de kopplingarna kan innebÀra att du tillÄter tredjeparter att samla in eller dela dina uppgifter. Vi kontrollerar inte tredjeparts hemsidor och tar inte ansvar för  deras integritetsmeddelanden. Vi uppmuntrar dig att lÀsa integritetsmeddelandet för varje hemsida du besöker. 

    2. Uppgifterna vi samlar in om dig

    Personliga uppgifter, eller personuppgifter, innefattar all information som en individ kan identifieras utifrÄn. Det innefattar inte uppgifter dÀr identiteten har tagits bort (anonyma uppgifter). 

    Vi kan komma att samla in, anvÀnda, lagra och överföra olika typer av personliga uppgifter om dig, som vi delar upp enligt följande:

    • Identitetsuppgifter innefattar förnamn, efternamn, anvĂ€ndarnamn eller liknande identifikationsuppgifter, civilstĂ„nd, titel, födelsedatum och kön.
    • Kontaktuppgifter innefattar faktureringsadress, leveransadress, mailadress och telefonnummer.
    • Finansuppgifter innefattar bankkonto och detaljer för betalkort.
    • Transaktionsuppgifter innefattar detaljer angĂ„ende betalningar till och frĂ„n dig och andra detaljer betrĂ€ffande produkter och tjĂ€nster du har köpt frĂ„n oss.
    • Tekniska uppgifter innefattar IP-adress, inloggningsuppgifter, webblĂ€sare och version, tidzon och plats, plug-in typer för webblĂ€sare och versioner, operativsystem och plattform och andra teknisk data frĂ„n utrustning du anvĂ€nder för att besöka hemsidan.
    • Profiluppgifter innefattar ditt anvĂ€ndarnamn och lösenord, köp eller orders genomförda av dig, intressen, preferenser, feedback och svar pĂ„ frĂ„geformulĂ€r. 
    • AnvĂ€ndaruppgifter innefattar information om hur du anvĂ€nder vĂ„r hemsida, produkter och tjĂ€nster.
    • Marknadsförings- och kommunikationsuppgifter innefattar dina preferenser angĂ„ende mottagandet av marknadsföringsmaterial frĂ„n oss och vĂ„ra tredjeparter samt dina preferenser angĂ„ende kommunikation.

    Vi samlar Àven in, anvÀnder och delar aggregerade data i form av statistik eller demografiska data för en mÀngd olika syften. Aggregerade data kan avlÀsas frÄn dina personliga uppgifter men klassas lagligt sett inte som personuppgifter eftersom uppgifterna varken direkt eller indirekt avslöjar din identitet. Exempelvis kan vi samla in aggregerade data frÄn dina anvÀndaruppgifter för att rÀkna ut procenten av anvÀndare som nyttjar en specifik del av hemsidan. Men om vi kombinerar eller sammanför aggregerade data med dina personliga uppgifter sÄ att du, antingen direkt eller indirekt, kan identifieras kommer vi hantera det som personliga uppgifter, vilket dÄ hanteras i linje med detta integritetsmeddelande.

    Vi samlar inte in personliga uppgifter utifrÄn sÀrskilda kategorier (detta innefattar detaljer om din etnicitet, religion eller filosofiska tro, sexliv, sexuell lÀggning, politiska Äsikter, facklig behörighet, information om din hÀlsa och genetisk- och biometriskdata). Vi samlar inte heller in nÄgon information om brottsmÄl och bestraffningar.

    Om du inte anger dina personliga uppgifter

    I det fall dÀr lagen, eller ett avtal som vi har med dig, krÀver att du lÀmnar ut dina uppgifter och om du vÀgrar kan det förhindra oss frÄn att fullfölja avtalet vi har eller försöker att teckna med dig (exempelvis för att förse dig med produkter eller en tjÀnst). I de fallen kan vi bli tvungna att makulera en produkt eller en tjÀnst du har hos oss, men vi kommer att informera dig om sÄ Àr fallet.

    3. Hur vi samlar in dina personliga uppgifter

    Vi anvÀnder olika metoder för att samla in uppgifter frÄn och om dig, de Àr:

    Direkta interaktioner. Du kan ange dina identitets-, kontakt- och finansuppgifter genom att fylla i ett formulÀr eller genom att du direkt uppger dem genom kontakt via post, telefon, e-post eller liknande. Detta innefattar personliga uppgifter du anger nÀr du:

    ansöker om en produkt eller tjÀnst;

    skapar ett konto pÄ vÄr hemsida;

    registrerar dig till vÄra tjÀnster eller publikationer;

    interagerar med oss pÄ sociala medier;

    laddar ner och installerar applikationer;

    uppger att du vill fÄ marknadsföring skickat till dig;

    deltar i en tÀvling, reklamkampanj eller undersökning, besöker ett event; eller ger oss feedback eller framför ett klagomÄl.

    Automatiska tekniker eller interaktioner. NÀr du interagerar med vÄr hemsida, kan vi komma att automatiskt samla in tekniska

    uppgifter om din utrustning och webblÀsarmönster. Vi samlar in de personliga uppgifterna genom anvÀndandet av cookies, serverloggar och liknande tekniker. Vi kan Àven ta emot tekniska uppgifter angÄende dig om du besöker andra hemsidor dÀr vÄra cookies anvÀnds. VÀnligen se vÄr policy angÄende cookies för ytterligare detaljer.

    4. Hur vi anvÀnder dina personliga uppgifter

    Vi kommer endast att anvÀnda dina personliga uppgifter nÀr lagen tillÄter det och vi kommer aldrig att sÀlja vidare dem till tredje parter. De vanligaste förekommande anvÀndningsomrÄdena Àr:

    NÀr vi ska uppfylla ett avtal som vi Àr pÄ vÀg att teckna med dig eller redan har tecknat med dig.

    NÀr det Àr nödvÀndigt för vÄra berÀttigade intressen (eller för en tredje parts) och dina intressen och grundlÀggande rÀttigheter inte överskrids de intressena.

    NÀr vi behöver följa en rÀttslig förpliktelse.

    Med undantag för marknadskommunikation, förlitar vi generellt sÀtt oss inte pÄ ett medgivande som en rÀttslig grund för att hantera dina personliga uppgifter.

    Syften för vilka vi anvÀnder dina personliga uppgifter

    Nedan beskriver vi alla sÀtt vi planerar att anvÀnda dina personliga uppgifter, och vilka rÀttsliga grunder vi förlitar oss pÄ för att göra det. Vi har Àven identifierat vad vÄrt berÀttigade intresse Àr för att göra det i det fall dÄ det passar. 

    Notera att vi kan komma att hantera dina personliga uppgifter pÄ mer Àn en rÀttslig grund beroende pÄ det specifika syftet för vilket vi anvÀnder uppgifterna. VÀnligen kontakta oss om du behöver detaljer om den specifika rÀttsliga grunden vi förlitar oss pÄ för att hantera dina personliga uppgifter i det fall dÀr mer Àn ett syfte har angetts nedan. 

    Syfte/Aktivitet

    RÀttslig grund för hantering

    För att registrera dig som ny kund

    (a) Uppfylla ett avtal med dig

    För att hantera och leverera din order med produkter eller tjÀnster, vilket innefattar:

    (a) Hantera betalningar, avgifter och kostnader

    (b) Skicka pÄminnelser om utebliven betalning

    (c) Kommunicera med dig i samband med din leverans (t.ex. skicka leveransaviseringar)

    (a) Uppfylla ett avtal med dig

    (b) NödvÀndigt för vÄra berÀttigade intressen

    För att hantera vÄr relation med dig, vilket innefattar:

    (a) Meddela dig angÄende Àndringar av vÄra villkor eller integritetspolicy

    (b) Be dig lÀmna ett omdöme eller delta i en undersökning

    (a) Uppfylla ett avtal med dig

    (b) NödvÀndigt för att följa en rÀttslig förpliktelse

    (c) NödvÀndigt för vÄra berÀttigade intressen (för att hÄlla vÄra register uppdaterade och undersöka hur kunder anvÀnder vÄra produkter/tjÀnster)

    För att göra det möjligt för dig att delta i prisutdelning, event, tÀvling eller genomföra en undersökning

    (a) Uppfylla ett avtal med dig

    (b) NödvÀndigt för vÄra berÀttigade intressen (för att undersöka hur kunder anvÀnder vÄra produkter/tjÀnster, för att utveckla dem och fÄ vÄrt företag att vÀxa)

    För att administrera och skydda vÄrt företag och den hÀr hemsidan (innefattar felsökning, dataanalys, tester, systemunderhÄll, rapportering och datalagring) 

    (a) NödvÀndigt för vÄra berÀttigade intressen (för att driva vÄrt företag, tillhandahÄllande av administration och IT-service, nÀtverkssÀkerhet, för att förhindra bedrÀgeri och i hÀndelse av en omorganisation av företaget eller omstrukturering i koncernen)

    (b) NödvÀndigt för att följa en rÀttslig förpliktelse

    För att leverera relevant innehÄll till dig och mÀta eller förstÄ effektiviteten av marknadsföringen vi anvÀnder

    (a) NödvÀndigt för vÄra berÀttigade intressen (för att undersöka hur kunder anvÀnder vÄra produkter/tjÀnster, för att utveckla dem, för att fÄ vÄrt företag att vÀxa och för att delge vÄr marknadsstrategi)

    För att med hjÀlp av dataanalys förbÀttra vÄr hemsida, produkter/tjÀnster, marknadsföring, kundrelationer och upplevelser

    (a) NödvÀndigt för vÄra berÀttigade intressen (för att definiera olika typer av kunder för vÄra produkter och tjÀnster, för att hÄlla vÄr hemsida uppdaterad och relevant, för att utveckla vÄrt företag och för att forma vÄr marknadsstrategi)

    För att ge förslag och rekommendationer angÄende varor eller tjÀnster som kan intressera dig

    (a) NödvÀndigt för vÄra berÀttigade intressen (för att utveckla vÄra produkter/tjÀnster och fÄ vÄrt företag att vÀxa)

    För att utföra och skicka marknadsföring till dig via e-post. Den kommunikationen innefattar information om produkter, tjÀnster, event, erbjudanden och kampanjer vi erbjuder dÄ och dÄ.

    (a) DÀr du uttryckligen gett ditt medgivande att ta emot marknadskommunikation eller vi har ett annat rÀttsligt skÀl att skicka ut den

    Cookies

    Du kan ange att din webblÀsare ska neka alla eller en del cookies, eller att den ska meddela dig nÀr en hemsida anvÀnder sig av cookies. Om du vÀljer att inaktivera eller neka cookies vÀnligen ta i beaktning att delar av den hÀr hemsidan kan bli otillgÀngliga eller inte fungera korrekt.

    Vad Àr cookies?

    Cookies Àr ett stycke kod som lÀggs till pÄ webblÀsaren under ditt besök pÄ vÄr hemsida. De förbÀttrar anvÀndarens resa genom hemsidan, kan samla in information om beteende, analytisk information eller helt enkelt tillÄta funktionalitet pÄ hemsidan.

    Cookies kan existera under en session eller sparas pÄ din dators hÄrddisk under bestÀmda perioder.

    Typer av cookies

    NödvÀndiga cookies. Det hÀr Àr cookies som Àr nödvÀndiga för att vÄr hemsida ska fungera. De innefattar exempelvis cookies som gör det möjligt för dig att anvÀnda en sÀker inloggning och varukorg.

    Analytiska/prestanda cookies. De tillÄter oss att bevaka och rÀkna antalet besökare och se hur besökarna rör sig pÄ hemsidan samt anvÀnder den. Det hjÀlper oss att förbÀttra funktionaliteten pÄ vÄr hemsida, till exempel genom att göra det enklare för besökare att hitta vad de söker.

    Funktionalitet cookies. De anvÀnds för att kÀnna igen ÄtervÀndande besökare. Detta gör det möjligt för oss att skrÀddarsy innehÄll för dig och minnas dina preferenser.

    Riktade cookies. De registrerar ditt besök pÄ vÄr hemsida, vilka sidor du besöker och vilka lÀnkar du följer. Vi anvÀnder den hÀr informationen för att göra hemsidan och marknadsföringen mer relevant för dina intressen. Vi kan Àven komma att dela den hÀr informationen med tredje parter för samma syfte.

    Tredjepartscookies. De cookies vi beskrivit ovan Ă€r kĂ€nda som “förstapartscookies”. Vilket Ă€r cookies som placeras pĂ„ din enhet av oss. ”Tredjepartscookies” Ă€r cookies som placeras pĂ„ din enhet av en tredje part nĂ€r du besöker vĂ„r hemsida. 

    Undvika cookies

    Du kan neka cookies genom att aktivera instÀllningar pÄ din webblÀsare. Du har dÄ möjlighet att radera, blockera, acceptera och rensa cookies nÀr du stÀnger ner din webblÀsare, beroende pÄ vilken webblÀsare du anvÀnder. Men, om du vÀljer att neka samtliga cookies (Àven de nödvÀndiga) via din webblÀsares instÀllningar Àr det möjligt att du inte kommer kunna anvÀnda alla delar av vÄr hemsida.

    Vi kommer vi alltid ge dig alternativet att godkÀnna eller neka varje kategori av cookies.

    Skulle du vilja neka alla typer av cookies kommer funktionaliteten pÄ vÄr hemsida pÄverkas.

    Om du vÀljer att Àndra dina instÀllningar för cookies sÄ att de inte lÀngre godkÀnns Àr du varmt vÀlkommen att i stÀllet besöka nÄgon av vÄra butiker för att handla. VÀnligen kontakta kundservice pÄ 08 68405040 för information om nÀrmaste butik.

    Ändring av syftet

    Vi kommer endast att anvÀnda dina personliga uppgifter i de syften vi samlar in de, sÄvida vi inte skÀligen anser att vi behöver anvÀnda dem i ett annat syfte och det syftet Àr jÀmförbart med det ursprungliga. Om du önskar fÄ information om vÄr bedömning angÄende det nya syftet, vÀnligen kontakta oss.

    Om vi behöver anvÀnda dina personliga uppgifter i ett nytt syfte kommer vi meddela dig och förklara de rÀttsliga grunderna som tillÄter oss att göra det.

    VÀnligen notera att vi kan komma att hantera dina personliga uppgifter utan din vetskap eller medgivande, i överrensstÀmmelse med ovanstÄende regler, i de fall dÄ det krÀvs eller lagen tillÄter det. 

    5. UtlÀmning av dina personliga uppgifter

    Vi delar ibland dina personliga uppgifter, nÀr lagen tillÄter det, med pÄlitliga tredje parter exempelvis andra företag inom vÄr grupp, utomstÄende företag som tillhandahÄller applikationer/funktioner, informationsbehandling eller IT-lösningar, transportörer, utomstÄende företag som bistÄr oss med administration av kampanjer, rekrytering och relaterade företag, revisorer, advokater och andra professionella rÄdgivare, polis, myndigheter, tredje parter som tillhandahÄller betalningslösningar och hjÀlper oss att fullfölja vÄra skyldigheter gentemot vÄra kunder.

    Den typen av tredje parter innefattar men Àr inte begrÀnsade till:

    Interna tredje parter enligt förklaringen i ordlistan nedan.

    Externa tredje parter enligt förklaringen i ordlistan nedan.

    Tredje parter som vi kan vÀlja att sÀlja, föra över, eller slÄ samman delar av vÄrt företag eller vÄra tillgÄngar med. Alternativt om vi vÀljer att anskaffa oss andra företag eller slÄ oss samman med andra företag. Om en förÀndring sker i vÄrt företag, kan de nya Àgarna komma att anvÀnda dina personliga uppgifter i linje med vad som anges i detta integritetsmeddelande. 

    NÀr vi delar personuppgifter med andra ser vi till att utgÄ frÄn kontrakt och avtalsbestÀmmelser, för att skydda dina uppgifter och för att uppfylla vÄra standarder nÀr det kommer till dataskydd, sekretess och sÀkerhet. Men vi kommer aldrig att sÀlja dina uppgifter till tredje parter. 

    6.Interna överföringar

    I de fall dÀr det Àr nödvÀndigt för att kunna utföra vÄra tjÀnster, överför vi personliga uppgifter till lÀnder utanför EES kommer vi bland annat sÀkerstÀlla att det finns en laglig grund för att överföra uppgifterna och att det finns sÀkerhetsÄtgÀrder pÄ plats som sÀkerstÀller att informationen skyddas pÄ ett lÀmpligt sÀtt.

    7. DatasÀkerhet

    Vi har lÀmpliga sÀkerhetsÄtgÀrder pÄ plats för att förhindra att dina personliga uppgifter av misstag försvinner, anvÀnds eller blir tillgÀngliga av obehöriga, Àndras eller exponeras. Utöver det begrÀnsar vi de anstÀlldas, agenter, konsulters och andra tredje parters tillgÄng till dina personliga uppgifter. De personer och företag som behöver tillgÄ dina uppgifter kommer hantera dem enligt vÄra instruktioner och arbeta utifrÄn en sekretessplikt.

    Vi sĂ€krar tillgĂ„ngen till vĂ„ra hemsidors och applikationers alla affĂ€rsomrĂ„den genom ‘http:s’-teknik.

    Vi ser regelbundet över vÄra system för potentiella svagheter och attacker, och utför tester för att identifiera sÀtt att stÀrka vÄr sÀkerhet ytterligare.

    Vi har procedurer pÄ plats för att kunna hantera misstÀnkta dataintrÄng och vi kommer meddela dig och relevant tillsynsmyndighet för intrÄnget i de fall lagen krÀver det. 

    Datalagring

    Hur lÀnge kommer ni att anvÀnda mina personliga uppgifter?

    Vi kommer endast att lagra dina personliga uppgifter sÄ lÀnge de Àr nödvÀndiga för att uppfylla det syfte för vilket vi har samlat in dem, eller för att uppfylla ett rÀttsligt-, redovisnings- eller rapporteringskrav.  

    För att avgöra den lÀmpliga tiden att lagra personliga uppgifter vÀger vi in mÀngden, naturen och kÀnsligheten för uppgifterna, den potentiella risken för skada i form av obehörig anvÀndning eller exponering av uppgifterna, syftet till att vi hanterar dina uppgifter och huruvida vi kan uppnÄ det syftet pÄ andra sÀtt, och de rÀttsliga kraven.

    NÀr perioden för lagringen av dina uppgifter tar slut kommer de antingen att raderas helt eller anonymiseras, exempelvis genom att de aggregeras med övriga data sÄ att de kan anvÀndas pÄ ett icke-identifierbart sÀtt för statistisk analys och företagsplanering.

    9. Dina rÀttigheter

    Under sĂ€rskilda omstĂ€ndigheter, innebĂ€r dataskyddslagarna att du har rĂ€ttigheter i förhĂ„llande till dina personliga uppgifter. Om du vill nyttja nĂ„gra av rĂ€ttigheterna som listas nedan, vĂ€nligen kontakta oss pĂ„ [email protected] 

    Be om tillgÄng till dina personliga uppgifter (Àven kÀnt som "rÀtt till information"). Detta tillÄter dig att tillhandahÄlla en kopia av de personliga uppgifterna som vi hanterar och kontrollera att vi gör sÄ pÄ ett lagligt sÀtt.

    Be om rÀttelse av de personliga uppgifterna. Detta tillÄter dig att fÄ ofullstÀndig eller felaktig information som vi hanterar rÀttad, vi kan komma att verifiera validiteten av de nya uppgifterna du lÀmnar ut. 

    Be om radering av dina personliga uppgifter. Detta tillÄter dig att be oss radera dina uppgifter i de fall dÀr det inte finns nÄgot legitimt skÀl för oss att hantera dem. Du har Àven rÀtt att be oss radera dina personliga uppgifter i de fall dÀr vi kan ha hanterat din information pÄ ett inkorrekt sÀtt och du utövar din rÀtt till att göra invÀndningar (se nedan) eller nÀr lagen krÀver att vi raderar dina uppgifter. Notera att vi inte alltid kommer att ha möjlighet att genomföra din förfrÄgan om radering om vi Àr tvungna att behandla dina uppgifter pÄ grund av en rÀttslig förpliktelse. Vi kommer i sÄ fall att meddela dig om detta nÀr du framför din förfrÄgan. 

    Du kan invÀnda mot vÄr hantering av dina personliga uppgifter om hanteringen grundar sig pÄ vÄrt (eller tredje parts) berÀttigade intressen. Vi kommer dÄ upphöra med behandlingen av dina personuppgifter om vi inte kan visa att vi har tvingande berÀttigade skÀl till att hantera dina uppgifter som vÀger tyngre Àn dina grundlÀggande fri- och rÀttigheter. Dina personuppgifter fÄr inte heller behandlas för direktmarknadsföring om du invÀnder mot sÄdan behandling. InvÀnder du mot vÄr direktmarknadsföring kommer vi att sluta med alla former av utskick till dig.

    Be om begrÀnsad hantering av dina personliga uppgifter. Detta innebÀr att vi pausar hanteringen av dina uppgifter under följande scenarion: (a) om du vill begÀra rÀttelse av dina uppgifter men vi behöver verifiera om uppgifterna Àr korrekta; (b) om vÄr anvÀndning av dina uppgifter Àr olaglig men du inte vill fÄ dem raderade; (c) om du vill att vi ska bevara dina uppgifter, Àven om vi inte lÀngre behöver dem, för att du ska kunna faststÀlla, utöva eller försvara rÀttsliga ansprÄk; eller (d) om du har motsatt dig vÄr hantering av dina uppgifter men vi behöver verifiera huruvida vi har berÀttigade skÀl att anvÀnda dem.

    Be om överföring av dina personliga uppgifter till en tredje part (dataportabilitet). Vi förser dig, eller en tredje part du vÀljer ut, med dina personliga uppgifter i ett strukturerat, maskinlÀsbart och vanligt förekommande format. Notera att detta endast gÀller automatiserad information som du initialt har gett oss medgivande till att anvÀnda eller dÀr vi anvÀnt oss av informationen för att uppfylla ett avtal med dig. 

    Att nÀr som helst dra tillbaka ditt medgivande i de fall dÀr vi förlitar oss pÄ din tillÄtelse att hantera dina personliga uppgifter. Men, det kommer inte att pÄverka lagligheten av hanteringen innan du Äterkallade medgivande. Om du drar tillbaka ditt medgivande kan det bli omöjligt för oss att erbjuda dig en del produkter eller tjÀnster. Vi kommer att informera dig om detta om du bestÀmmer dig för att dra tillbaka medgivandet.

    Oftast avgiftsfritt

    Du kommer inte behöva betala nÄgon avgift för att fÄ tillgÄng till dina personliga uppgifter (eller för att utöva nÄgon av dina andra rÀttigheter). Men vi kan komma att ta ut en rimlig avgift om din förfrÄgan Àr uppenbart ogrundad, upprepande eller överdriven. Alternativt kan vi under dessa omstÀndigheter vÀgra att genomföra din förfrÄgan.

    Vad vi kan behöva frÄn dig

    Vi kan komma att be dig om specifik information för att kunna bekrÀfta din identitet och sÀkerstÀlla att du har rÀtt att komma Ät de personliga uppgifterna (eller för att utöva nÄgon av dina andra rÀttigheter). Detta Àr en sÀkerhetsÄtgÀrd för att se till att personliga uppgifter inte lÀmnas ut till personer som inte har rÀtt till dem. För att fÄ processen att gÄ fortare kan vi Àven komma att kontakta dig för att stÀlla frÄgor angÄende din förfrÄgan.

    Tidsspann för svar

    Vi kommer att försöka besvara alla förfrÄgningar inom en mÄnad. Om din förfrÄgan Àr sÀrskilt komplex eller om du har gjort ett flertal kan det tidvis ta lÀngre tid för oss. Om sÄ Àr fallet kommer vi meddela dig och hÄlla dig uppdaterad under tiden.

    10. Ordlista

    RÄTTSLIGA GRUNDER   

    BerÀttigade intressen Àr intressen som gör det möjligt för oss att driva vÄrt företag och erbjuda dig den bÀsta tjÀnsten/produkten och den bÀsta och sÀkraste upplevelsen. Vi ser till att bedöma hur det eventuellt kan komma att pÄverka dig (bÄde positivt och negativt) och dina rÀttigheter, innan vi hanterar dina personliga uppgifter för vÄra berÀttigade intressen. Vi anvÀnder inte dina personliga uppgifter för aktiviteter dÀr den negativa pÄverkan för dig vÀger tyngre Àn vÄra berÀttigade intressen (sÄvida vi inte har ditt medgivande eller lagen krÀver det). Du kan ta reda pÄ mer om hur vi genomför vÄr intresseavvÀgning i förhÄllande till potentiell pÄverkan för dig nÀr det kommer till specifika aktiviteter genom att kontakta oss.

    Uppfylla ett avtal innebÀr att hantera dina uppgifter i det fall nÀr det Àr nödvÀndigt för oss att kunna utföra ett kontrakt som du Àr del av eller för att pÄ din begÀran kunna ingÄ ett kontrakt med dig. 

    Uppfylla en rÀttslig förpliktelse innebÀr att hantera dina personliga uppgifter i de fall dÀr lagen eller andra regler krÀver det av oss.

    TREDJE PARTER

    Interna tredje parter

    Andra företag i Lush-gruppen som agerar i rollen som gemensam personuppgiftsansvarig eller personuppgiftsbitrÀde finns i:

    Österrike

    Tyskland

    Ungern

    Italien

    Frankrike

    Portugal

    Spanien

    Tjeckien 

    NederlÀnderna

    Luxemburg

    Belgien

    Förenta Arabemiraten

    Hong Kong

    Australien

    Nya Zeeland

    Japan

    och erbjuder IT- och administrationstjÀnster samt tar del av information i form av rapportering.

    Externa tredje parter

    Företag som tillhandahÄller tjÀnster och agerar i rollen som gemensam personuppgiftsansvarig eller personuppgiftsbitrÀde finns i:

    Kuwait

    Libanon

    Makedonien

    Saudiarabien

    Slovenien

    Bulgarien

    Ukraina

    Panama

    Mexiko

    Thailand

    Sydafrika

    Oman

    Bahrain

    Singapore

    Företag som agerar i rollen som personuppgiftsansvarig eller personuppgiftsbitrÀde finns i:

    Schweiz

    Kroatien

    Ryssland

    Norge

    Chile

    Finland

    Korea

    USA

    Canada

    som erbjuder IT- och administrationstjÀnster.

    Professionella rÄdgivare som agerar i rollen som gemensam personuppgiftsansvarig  innefattar advokater, bankrÄdgivare, revisorer och försÀkringsrÄdgivare som tillhandahÄller konsultationer, banktjÀnster, juridiska tjÀnster, försÀkringstjÀnster och bokföring.

    Skatteverket och andra myndigheter i Sverige som agerar i rollen som personuppgiftsansvarig som i sÀrskilda fall kan krÀva rapporter och att hantera uppgifter.

    Andra tredje parter

    Google Analytics

    Google Cloud

    Google Business

    Electio

    MetaPack

    Olark

    MailChimp/Mandrill

    FFW

    Adyen

    PayPal

    Hotjar

    Slack

    Sendgrid

    Cloudflare

    Conversocial

    Booker

    Rackspace

    Crazyegg

    Anchoris

    Zendesk

    Mitingu

    Eventbrite

    Vacancy Filler

    Sorted

    Royal Mail

    DPD

    UPS

    Ethical Consumer

    Sage

    Eventbrite

    Mitingu

    Vacancy Filler

    Fabric.io

    Queueflow

    Hemsida - Integritetspolicy

    Copyright © 1995–2021 Lush Retail Ltd.