Poštovné zdarma k objednávkám nad 1500 Kč! | Připravte se s námi na nový web: Důležité informace

Přeskočit na obsah
Kaolin - Obrázek

INGREDIENT

Kaolin

BENEFITS

Natural

Kaolin nebo také "Čínský jíl" je přirozeně vyskytující se porézní jíl bohatý na kaolinit. Jeho barva se liší od bílé až po tmavě hnědou. Bílý jíl - ten nejjemnější z nich, se používá v kosmetice.

Díky svým všestranným vlastnostem je kaolin hojně využíván při tradiční i průmyslové výrobě. Většina získaného kaolinu dnes je používána na výrobu papíru, keramiky a v kosmetice pak make-upů a výrobků pro péči o pleť.

Kaolin absorbuje přebytečný olej a vodu, v kosmetických produktech tedy pomáhá čistit pleť a zbavovat ji nečistot a odumřelých kožních buněk. V kombinaci s vodou vytváří velmi jemnou čistíčí pastu a pro své vlastnosti se využívá zejména v čisticích produktech a čerstvých maskách na obličej. Smícháním tohoto jílovitého prášku s různými druhy silic a čerstvých ingrediencí vzniká jemná pasta, kterou přidáváme například do našich čistících rolád nebo tabletek na zuby.

Jíly jsou cennými přírodními konzervanty, ve složení „schovávajícími“ přebytečnou vodu, která by jinak mohla být aktivní. Díky pečlivému promíchání ingrediencí v procesu zvaném disperze (rozptylování), mikroorganismy nemohou růst a rozmnožovat se a produkt tak může zůstat čerstvý po delší dobu.

Copyright © 1995–2021 Lush Retail Ltd.