🚛 Novinka: poštovné na Slovensko nyní jen 130 Kč | Poštovné zdarma k objednávkám nad 1500 Kč po Česku i na Slovensku. Více info zde. 

Přeskočit na obsah
Šalvěj

Ingredience

Šalvěj

Účinky

Natural

Nechte se okouzlit touto mocnou bylinou…  

Co je to šalvěj?

Šalvěj je vytrvalá bylina, která patří do čeledi hluchavkovitých (Lamiaceae). Má oválné listy s jemnými chloupky, které mají v závislosti na konkrétní odrůdě různé zbarvení. Šalvěj lékařská má zelené listy pokryté bílými chloupky. Kvete bílými nebo růžovými lichopřesleny, které lákají mnoho opylovačů včetně včel, motýlů a kolibříků.

Čím je šalvěj prospěšná?

Její pronikavé a travnaté aroma těší nervová spojení.

Jedná se o příjemnou bylinu plnou flavonoidů, které zklidňují a chrání pleť.

V kosmetice ji lze využít pro její antimikrobiální vlastnosti.

V deodorantech pomáhá šalvějový prášek omezovat růst bakterií způsobujících tělesný zápach.

Víte, že?

Šalvěj se po staletí používala při pohanských a wiccanských rituálech. Má se za to, že očišťuje prostor a chrání ho od zlých duchů. Používá se také jako zábal na rány. V římských dobách byla známa jako „rostlina spásy“. Její název z latinského „salvare“ doslovně znamenal „léčit“ nebo „zachránit“. Před Římany šalvěj pro její hojivé a antibakteriální účinky používali i Egypťané a Řekové.

Odkud pochází šalvěj, která se používá v produktech Lush?

Přestože je šalvěj původem z jižní Evropy, roste po celém světě, a to zejména v teplejším mírném pásmu. Má raději suché a slunné úbočí a otevřený prostor. V závislosti na druhu šalvěje používané v našich produktech (olej, čerstvé nebo sušené listy) se liší i její dodavatelé. Pokud se chcete dozvědět více, projděte seznam složek, které jsou obsažené ve vašem produktu od Lush, a klikněte na ty, které vás zajímají. Měla by se otevřít stránka plná podrobností o dané složce! 

Copyright © 1995–2022 Lush Retail Ltd.