Fri frakt över 600 kr | Hemleverans Läs mer

Hoppa till innehåll

Ingrediens

Cetearyl Alcohol

Egenskaper

Synthetic

Cetearyl alcohol är ett emulgeringsmedel som används för att ge kosmetikaprodukter en tjockare textur och göra dem mer stabila. Ingrediensen gör detta genom att binda samman vatten och olja. Den kan även användas som en tensid för att skapa en löddrande effekt vid rengöring av huden eller håret och är utöver det även känd för sin uppmjukande förmåga. 

Kosmetikaprodukter behöver, i den allra flesta fall, vara extremt stabila för att ha en lång hållbarhet så att de kan lagras, hanteras, fraktas etc. Därför tillsätts ofta stora mängder emulgeringsmedel, stabiliseringsmedel och konserveringsmedel, vilket tenderar att resultera i tjocka krämer fullmatade med syntetiska ingredienser. På Lush gillar vi när produkten glider på sömnlöst och känns lätt på huden. Detta gör stabiliteten mer bräcklig vilket är anledningen till att våra produkter är som allra bäst när de är så färska som möjligt; men i utbyte kan vi fylla dem med färska blommor, frukter och andra välgörande växter.

Cetearyl alcohol är ett solitt, vaxartat material som erhålls från fetter i vegetabiliska oljor. Det är ett vanligt emulgeringsmedel som används i en rad olika kosmetikaprodukter för att skapa en jämn emulsion där vattnet och de oljebaserade ingredienserna inte separeras.

Trots att namnet innehåller ordet alkohol är det inte en jäst blandning och ingrediensen har inget med etanol att göra. Den är väldigt mild och har en uppmjukande förmåga som gör att huden inte torkas ut, utan hålls len och smidig. 

Hemsida - Cetearyl Alcohol

Copyright © 1995–2022 Lush Retail Ltd.