Fri frakt över 600 kr | Hemleverans Läs mer

Hoppa till innehåll
Linfrö

Ingrediens

Linfrö

Egenskaper

Natural

De glansiga små linfröna kan göra mycket mer än bara användas som en ingrediens i en sallad. Se bara vilken återfuktning och mjukhet!

Vad är linfrön?

Linfröväxten odlas i de flesta tempererade klimat runtom i världen för sina fibrer och frön. Växten har långa rötter och varje maj kommer de blå blommorna som gör fälten så vackra under blomningstiden.

Linfrön kan producera två värdefulla ingredienser för kosmetika:

  • En återfuktande olja som är känd för sin lugnande och skyddande effekt på huden. Den är även bra på att hålla kvar och överföra aktiva substanser från andra ingredienser.
  • Ett lugnande växtslem produceras av fröna när de blandas med varmt vatten. En gelliknande substans som är mjukgörande och skyddar hud och hår.

Varifrån får Lush sina linfrön?

Vi köper linfrön i olika former (olja, bruna frön, gyllene frön …) och alla kommer från olika tillverkare. För att läsa mer kan du kolla i listan över ingredienser för din Lush-produkt och klicka på dem som du vill veta mer om. Där hittar du en sida med alla detaljer!

Hemsida - Linfrö

Copyright © 1995–2022 Lush Retail Ltd.