Fri frakt över 600 kr | Hemleverans Läs mer

Hoppa till innehåll
Salvia

Ingrediens

Salvia

Egenskaper

Natural

Låt dig förtrollas av denna kraftfulla ört ...

Vad är salvia?

Salvia är en flerårig ört som tillhör den kransblommiga växtfamiljen (Lamiaceae) Den får ovala, duniga blad med olika färger beroende på sort. Den vanliga salvian är grön och täckt med ett vitt ludd. Dess blommor blommar i vita eller rosa stocklöpare och drar till sig en rad olika pollinatörer såsom bin, fjärilar och kolibrier.

Vad är fördelarna med salvia?

  • Den är en fröjd för luktsinnet med sin starka och gräsiga arom!
  • Den är en mild ört, fylld med skyddande flavonider som lugnar huden.
  • Den kan användas i kosmetika för sina antimikrobiella egenskaper.
  • Salviapulver i deodoranter bidrar till att minska mängden bakterier som producerar kroppslukt.

Visste du ...

Salvia har använts i hedniska och wiccanska ritualer under många århundranden. Den anses rena en plats och avvärja onda andar. Den har också använts som sårförband. I romarriket var den känd som en helande växt – namnet betyder bokstavligen att ”hela” eller ”rädda” från latinets ”salvare”. Före romartiden använde såväl egyptier och greker salvia för dess helande och antibakteriella egenskaper.

Varifrån får Lush sin salvia?

Även om den ursprungligen kommer från södra Europa växer salvia över hela världen, särskilt i regioner med varmare klimat eftersom den gillar torra och soliga sluttningar och öppna landskap. Leverantören varierar beroende på vilken sorts salvia som används i vår produkt (olja, färska eller torkade blad). För att läsa mer kan du kolla i listan över ingredienser för din Lush-produkt och klicka på dem som du vill veta mer om. Där hittar du en sida med alla detaljer!

Hemsida - Salvia

Copyright © 1995–2022 Lush Retail Ltd.