Fri frakt över 600 kr | Hemleverans Läs mer

Hoppa till innehåll
Sjögräs

Ingrediens

Sjögräs

Egenskaper

Natural

I havets djup växer skogar av slemmiga alger och de har fantastiska fördelar för huden och håret.

Vad är fördelarna med sjögräs i kosmetika?

  • Lugnar
  • Rikt på mineraler
  • Främjar lyster
  • Mjukgör
  • Ger textur

I den här sista punkten bör också nämnas att vissa sjögräs har gelbildande egenskaper, särskilt agar och pärlmossa (från vilken ett pulver vid namn karragen utvinns). När det kombineras med de rätta ingredienserna kan de hjälpa till att skapa en rad olika texturer och former för våra produkter, såsom vår duschjelly.

Visste du ...

Lush grundades i Poole som är en kuststad i södra England och rötterna hit är fortfarande lika starka. Utanför huvudkontoret seglar stora flockar av fiskmåsar som väsnas medan de salta vågorna slår upp över kajen. Inte undra på att kusten har gett så mycket inspiration till våra produkter! Det är också därför vi inte är rädda för att använda starkt doftande sjögräs i vissa av våra dofter.

Varifrån får Lush sitt sjögräs?

Att påstå att vi får det från havet skulle vara lite väl vagt! På Lush köper vi in många olika alger från olika delar av världen − färska, torkade, pulvriserade eller destillerade. För att läsa mer om dessa kan du kolla i listan över ingredienser för din Lush-produkt och klicka på dem som du vill veta mer om. Där hittar du en sida med alla detaljer!

Hemsida - Sjögräs

Copyright © 1995–2022 Lush Retail Ltd.